6 redenen om geen tekstschrijver in te huren

Je teksten zijn al goed en iedereen kan schrijven – toch? Een tekstschrijver wordt vaak als overbodige luxe gezien. Ik geef je een overzicht met 6 redenen om geen tekstschrijver in te huren. Of ik mezelf daarmee niet in de vingers snijd? Nee, integendeel.

 

1. Je hebt ijzersterke teksten

Deze zijn ooit door een tekstschrijver geschreven. Of door jezelf, en je hebt schrijftalent. Gefeliciteerd – dit is de beste reden om geen tekstschrijver in te huren!

 

2. Beeld wordt belangrijker

Inderdaad! Als je een website hebt met alleen maar tekst, zal niemand enthousiast gaan lezen. Maar heb je al eens gekeken naar visueel sterke websites? Hoe minder tekst je gebruikt, hoe beter deze moet zijn. Een goed beeld vertelt een heel verhaal, en een korte tekst geeft het net dat zetje of de context die nodig is.

Zou een poster van Nike net zo sterk zijn zonder ‘Just do it’ eronder?

 

3. ‘Mijn klanten letten niet op spelfouten’

Er viel jaren terug een briefje bij mij op de mat. Het bleek een reclameflyer van een thuiskapper en er stond een dt-fout op. Ik belde haar om het door te geven. ‘Oh,’ zei ze, ‘maar mijn klanten letten niet op spelfouten.’ Ze had gelijk. Ik ben immers nooit haar klant geworden.

 

4. Je hebt meer dan genoeg tijd (over)

Heb je al eens geprobeerd zelf een schoen te maken? Waarschijnlijk niet. De kans dat je daar namelijk veel te lang over doet, is groot. Daarom koop je schoenen, gemaakt door mensen die de kennis, kunde en machines hebben om dit snel en goed te doen.

Nu is een schoen maken wel iets anders dan een tekst schrijven. Je hebt tenslotte voor school ook verslagen en verhalen in elkaar gezet. Maar: je doet het niet dagelijks. Een tekstschrijver wel. Wil je echter besparen en heb je zelf meer dan genoeg tijd om je tekst te schrijven? Dan doe je dat zelf – en neem er ook echt de tijd voor. Online kun je veel tips vinden over hoe je een goede en effectieve tekst schrijft. Het enige risico: je teksten komen niet uit de verf zoals je wilt, en je moet alsnog een tekstschrijver inhuren.

 

5. Je bent gek op afwisseling

Omdat je zo van afwisseling houdt, doe je zelf je boekhouding. Klusjes op kantoor? Ja hoor, zo gedaan. Website nodig? Je ontwerpt gelijk je visitekaartjes en zet een mooie banner neer. Kortom: je neemt zelf alles binnen je bedrijf op je.

Ben je starter of een echte alleskunner? Dan zou dit nog best (tijdelijk) kunnen werken. Behoud je liever je focus? Dan is het slim om uit te besteden waar je niet de beste in bent (ook als je het best zou kunnen).

 

6. Je bent niet blij met je (potentiële) tekstschrijver

De laatste reden om geen tekstschrijver in te huren: je kunt geen tekstschrijver vinden die bij je past. Er is geen klik – of de tekst die je krijgt aangeleverd past niet bij je (bedrijf).

Er is dan natuurlijk ook een andere oplossing: een andere tekstschrijver zoeken.

 

 

Maar wat doet een tekstschrijver dan wat ik zelf niet kan?

Een goede tekstschrijver neemt je werk uit handen. Jij geeft aan waar je teksten over moeten gaan en naar welke stijl je op zoek bent. Vervolgens schrijft een tekstschrijver hier de tekst bij. Dit kan een websitetekst zijn, een blog, een nieuwsbrief of een standaardbericht dat je uitstuurt naar (potentiële) klanten.

Bovendien is een tekstschrijver onpartijdig. Hoe meer je over je eigen product of dienst weet, hoe moeilijker het wordt om hier bondig over te praten. Een goede tekstschrijver komt tot de kern en verwoordt deze treffend. Zo straal je ook op papier uit wie je bent, waar je voor staat en wat je klanten aan je hebben.

 

Heb jij ooit een tekstschrijver ingehuurd? Wat zijn je ervaringen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.